Thomashilfen HERCULES Prime
(37 – 80 kg)
GMFCS level III- V

Z odlično podporo varno na poti – za mladostnike in odrasle

da bodo lahko tudi mladostniki in odrasli s hendicapom varni na poti z avtomobilom, je potrebna stabilna rešitev. Avtosedež Hercules Prime nemškega podjetja Thomashilfen je odličen naslednik RECARO Monza Nova 2 Reha otroškega avtosedeža, ko ta postane premajhen. Kot modularni sedež, ki ga namestimo na avtomobilski sedež ali klop nudi vse poznane funkcije Reha otroškega avtosedeža in ga je možno z mnogimi dodatki individualno prilagoditi uporabniku. Kjer je potrebna dodatna podpora za glavo in zgornji del telesa, namreč običajni varnostni pas iz avtomobila ne zadostuje. Hercules Prime nudi dober in varen položaj sedenja med vsako vožnjo.

Prednosti in funkcije

  • Raste skupaj z uporabnikom z brezstopenjsko prilagodljivo sedežno globino
  • Nosilnost do 80 kg telesne teže
  • Ramenska pasova sta individualno nastavljiva, kar omogoča enostavnejše in lažje pripenjanje uporabnika v sedež
  • Sedež lahko zložimo skupaj v kompaktne mere, ko ga ne potrebujemo oz. za enostavnejši transport in shranjevanje (53 x 20,5 x 83 cm)
  • Ni neprijetnega trenja ramenskih pasov v vrat zahvaljujoč dodatnim blazinicam na pasovih
  • Priložena mednožna blazinica pri sponki varnostnega pasu zmanjša pritisk na mednožje in spodnji del trebuha
  • Mehko in zračno oblazinjenje za prijetno počutje v sedežu
  • 5-točkovni sistem pasu za dodatno stabilnost ter pravilen položaj telesa v sedežu
  • Uporabniki s slabšo kontrolo drže sedijo udobno in sproščeno zahvaljujoč mednožnemu klinu in stranskim pelotom (na voljo kot dodatek)

5- točkovni pas

skrbi za pravilno držo uporabnika v sedežu, mu daje dodatno podporo ter dober občutek med vožnjo. Prava dolžina oz. zateg pasu se nastavi povsem enostavno in hitro na obeh pasovih.

Nastavljiv naklon sedeža

Naklon sedeža se hitro in enostavno nastavi brezstopenjsko z dvema ročkama ob strani sedeža – brez uporabe dodatnega orodja.

Enostavno pripenjanje

Sponki pasu se vsaka posebej vtagkneta v mednožno sponko – tako je pripenjanje lažje in hitrejše.

Hitro in enostavno shranjevanje

Ko avtosedeža Hercules Prime ne potrebujemo, ga lahko hitro in enostavno zložimo in pospravimo (npr. v prtljažnik avtomobila, kjer ne zasede veliko prostora.

Ali avtosedež paše v moj avtomobil?

Priporočamo, da pred nakupom preverite, ali bo Hercules Prime ustrezal v vaš avto. Med sedežno površino (klopjo) in streho avtomobila mora biti cca. 1,10 m višine, da lahko uporabnik sedeža sedi udobno in se ne počuti utesnjeno.

Dodatki

Tehnični podatki

Mere sedeža (Š x V x TG)

53 x 87 x 45 cm

Mere zloženega sedeža (Š x V x TG)

53 x 20,5 x 83 cm

Teža sedeža (brez dodatkov)

ca. 10 kg

Veišina uporabnika

ca. 150 – 180 cm

max. nosilnost sedeža

37 – 80 kg

Nakup avto sedeža za otroka s posebnimi potrebami na podlagi izvedenskega mnenja s strani URI Soča, kot prilagoditev vozila za vožnjo oseb z posebnimi potrebami: PV51 posebni prenosni avto sedež za otroka, sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za več informacij o postopku pridobitve avto sedeža vas vabimo, da nas obiščete v naši poslovalnici na Tržaški cesti 216, Ljubljana.