Thomashilfen Hercules Small 

Podajte se na ceste danes z mislijo na jutrišnjo varnost!

Ta posebej zasnovan rehabilitacijski avtosedež je testiran v skladu z najnovejšim standardom R129, ki upošteva tako čelne kot bočne trke, nudi visoko stopnjo varnosti in učinkovito zaščito za vašega otroka.

Hercules Small: zelo prilagodljiv otroški avtosedež za otroke s posebnimi potrebami.
Sedež nudi več kot le osnovne funkcije – opremljen je s pomembnimi dodatnimi funkcijami, kot so zaščita pred bočnim trkom, vodila za medenico in noge, ter opora za glavo. Vsak od teh elementov pomaga izpolnjevati stroge varnostne standarde, hkrati pa zagotavlja udobje in podporo otroku. Varnost še nikoli ni bila tako udobna!

Standardne lastnosti:

Hercules Small
Hrbtišče z integrirano nastavitvijo višine; sedež z integrirano nastavitvijo globine sedeža in nastavitvijo širine sedeža; brezstopenjska nastavitev hrbtnega kota z ročico za hitro sprostitev; zračno oblazinjenje z negorljivo prekrivno tkanino: blazina za naslon za glavo, oblazinjeno hrbtišče, blazina za medenično blazino, obalzinjen sedežni del, mednožna blazinica; 5-točkovni pas z mehkimi blazinicami; vodilo pasu za 3-točkovni pas vozila (lahko se uporablja na desni ali levi strani); Ščitniki pri stranskih trkih; pripravljene možnosti montaže za vse dodatke; snemljive prevleke, pralne v pralnem stroju do 40°C

Višina naslonjala

Naslonjalo je mogoče brezstopenjsko nastaviti po višini za 24 cm, kar omogoča, da se kadarkoli prilagodi rasti otroka. Otrokova glava je vedno v optimalnem položajo zahvaljujoč tudi asinhrono nastavljivemu naslonu.

Vodilo za noge

Ne glede na to, ali je otrok suhljat ali močnejši, zahvaljujoč nastavljivi širini sedeženga dela mali potnik vedno sedi dobro podprt.
Vodila za medenico in noge, ki rastejo z otrokom, so brezstopenjska in individualno nastavljiva za vsako stran – tudi asinhrono, širina sedišča se nastavlja od 29 do 38 cm širine.

Optimalna zaščitna ob bočnem trku

Dodatni ščitniki nudijo posebno dobro zaščito v primeru bočnega trka – na najboljši možni način absorbirajo sile, še posebej v predelu glave in ramen. Avtosedež Thomashilfen Hercules Small je testiran v skladu z najnovejšim varnostnim standardom (R129).

Na področju varnosti vedno korak naprej

Varnost avtosedeža Thomashilfen Hercules Small je zanesljivo testirana

Najnovejši in strožji standard otroških avtosedežev R129 daje poseben poudarek povečani zaščiti v primeru bočnih trkov in postavlja višje zahteve za sistem pasov in pritrditev otroškega sedeža v vozilo. Poleg varnosti ob trku so sedeži preizkušeni tudi glede primernosti za uporabo, ergonomije in materialov, ki niso zdravju škodljivi.

Veliko postane priročno

Z le nekaj gibi se novi avtosedež Hercules Small zloži v tanko obliko, ki nam olajša tudi prenašanje sedeža iz enega avtomobila v drugega. To ne le poenostavlja montažo v avtomobilu, ampak tudi zagotavlja, da je sedež mogoče enostavno prevažati in shranjevati na način, ki prihrani prostor, tudi v manjših avtomobilskih prtljažnikih.

(primer slike: VW Polo)

Naslon za glavo

Je asinhrono nastavljiv po širini in višini. Z dodatnim naslonom za glavo (na voljo posebej) je nastavljiv tudi po globini, s čimer se lahko prepreči morebitno preveliko obremenitev.

Nastavljiv naklon hrbtišča

Lahko se brezstopenjsko prilagodi naslonjalu avtomobilske klopi z dvema enostavno dostopnima ročkama – brez uporabe orodja: preprosto uporabite rdeči zaskočni ročici za hitro sprostitev.

Nastavljiva globina sedeža

brezstopenjsko nastavljiva globina sedeža za do 6 cm za omogoča individualno prilagajanje rasti otroka.

5-točkovni sistem pasu in zaščitna blazinica

Ramenska pasova se lahko posamično zaskočita v zaponko, kar omogoča staršem ali spremljevalcem hitrejše in lažje zapenjanje otroka v avtosedež.

Tehnični podatki

Globina sedeža: 31 – 42 cm 
Širina sedeža: 29 – 38 cm
Višina hrbtišča (sedišče znotraj) 57 – 80 cm
Višina glave (sedišče – vzglavje na spodnjem robu): Najmanjša višina hrbtišča: 33,5 – 36,5 cm Največja višina hrbtišča: 57 – 60 cm
Višina ramen (vpetje ramenskih pasov): 33 – 60 cm
Širina ramen (z ramenskim vodilom): 26 – 36,5 cm
Naklon hrbtišča: 90° – 145°
Nagib sedeža v prostor (osnovni model): 0°(z nagibno ploščo 10°): 0° / 2,5° / 5° / 7,5° / 10° (z nagibno ploščo 20°): 12,5° / 15° / 17,5° / 20°
Dolžina spodnjega dela -sedišča (z naslonom za noge): 16 – 42 cm
Višina stranskih opor z lateralnimi oporami (zgornji rob): 28 – 34 cm
Razdalja med lateralnimi oporami (maks.): 20 – 33 cm
Maks. skupne dimenzije (Š x V x G): 55 x 85 x 34 cm
Min. mere zloženega sedeža (Š x V x G): 55 x 23 x 60 cm
Teža sedeža (osnovni model): 11,6 kg
Telesna višina uporabnika: 100 – 150 cm
Najvišja odobrena teža uporabnika: 50 kg
Nakup avto sedeža za otroka s posebnimi potrebami na podlagi izvedenskega mnenja s strani URI Soča, kot prilagoditev vozila za vožnjo oseb z posebnimi potrebami: PV51 posebni prenosni avto sedež za otroka, sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za več informacij o postopku pridobitve avto sedeža vas vabimo, da nas obiščete v naši poslovalnici na Tržaški cesti 216, Ljubljana.